Program Çıktıları
1) Öğrenciler İngiliz edebiyatı, kültürü ve tarihi hakkında temel kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olurlar.
2) Öğrenciler Avrupa kültür ve medeniyetinin geçirdiği tarihi, sosyal, kültürel ve politik süreçler hakkında bilgi sahibi olurlar ve İngiliz edebiyatının karakteristik özellikleri ile bunları temsil eden edebi metinleri çözümleme, inceleme ve eleştirel olarak değerlendirme becerisine sahip olurlar.
3) Öğrenciler Amerikan edebiyatı, kültürü ve tarihi hakkında temel kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olurlar.
4) Öğrenciler Türkçeyi veya alan dilleri olan İngilizceyi kullanarak etkin iletişim kurma becerisine sahip olurlar; zorunlu ikinci yabancı dil dersleri için aralarında diğer Avrupa dillerinin de bulunduğu farklı yabancı dillerden birini seçerek, seçtikleri dil hakkında yeterli bilgiye sahip olurlar.
5) Öğrenciler alan dilleri olan İngilizcenin dilbilgisine ve dilbilimsel özelliklerine ilişkin yeterli teorik bilgiye sahip olurlar; bu dili yazılı ve sözlü iletişimde doğru, akıcı ve etkin kullanma becerisi edinirler.
6) Öğrenciler İngilizce kelimelerin doğru telaffuzu ve karşılıklı metin tercümelerinin gerektirdiği bilgi birikimine sahip olurlar.
7) Öğrenciler yaratıcı ve eleştirel düşünme yetisine sahip olurlar.
8) Öğrenciler ulusal ve uluslararası düzeyde İngiliz dili, edebiyatı ve kültürünü öğretmek için gerekli temel bilgi ve becerilere sahip olurlar.
9) Öğrenciler ulusal ve uluslararası düzeyde İngilizceden Türkçeye, Türkçeden İngilizceye metin çevirisi için gerekli donanıma sahip olurlar.
10) Öğrenciler edindikleri bilgi ve farklı bakış açıları sayesinde hiçbir kültürü ötekileştirmeden herkese karşı önyargısız ve saygılı bir tutum geliştirirler; bu kazanımları kendi alan çalışmalarına uyarlama becerisi edinirler.
11) Öğrenciler ulusal ve uluslararası düzeyde güncel bilgi teknolojilerini kullanmak yoluyla gerek bireysel gerek grup çalışmalarında İngiliz dili, edebiyatı ve kültürü hakkında bilgi toplayabilme yetisine sahip olurlar.
12) Öğrenciler Türk ve İngiliz edebiyatları ve kültürlerini sentezleyerek eleştirel bir bakış açısına sahip olurlar.
13) Öğrenciler edebiyat dışı alanlar hakkında temel bilgi sahibi olurlar, farklı disiplinlerin bakış açılarını ve yöntemlerini kavrayarak bilgiye ulaşır ve bu bilgiyi işlerler.
14) Öğrenciler edebiyatın farklı alanlar ile ilişkisini kavrarlar, disiplinlerarası çalışma yürütebilme yetisine sahip olurlar.
15) Öğrenciler İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında ya da disiplinlerarası yürüttükleri çalışmalarda bireysel olarak veya takım üyesi olarak sorumluluk alırlar.
16) Öğrenciler Ortak Eğitim Programı kapsamında üç defa edindikleri iş yerlerinde çalışma tecrübesi ile mezun olana dek yaklaşık bir yıllık çalışma hayatı deneyimi ile donanırlar.
17) Öğrenciler Ortak Eğitim Programı kapsamında gittikleri işyerlerinde üstlendikleri görevleri gerek bireysel olarak gerek takım çalışması ile yerine getirirler.
18) Öğrenciler ders planlarının öngördüğü araştırma etkinliklerinin gereği olarak yürüttükleri kütüphane araştırma ziyaretleri, elektronik kaynaklar kullanarak yaptıkları taramalar ve internet tabanlı bilgi portalları aracılığıyla yürüttükleri çalışmalar sayesinde yaşam boyu öğrenme bilinci, bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerileri kazanırlar.
19) Öğrenciler İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında ya da diğer alanlarda bilgiye erişim, bilginin üretilmesi ve kullanılması süreçlerinde akademik etik kurallarını gözetir ve buna uygun bir sorumluluk bilinciyle hareket ederler.
20) Öğrenciler lisans eğitimleri boyunca koordinasyonu ve organizasyonu üniversite tarafından yürütülen Ortak Eğitim Programı kapsamında işyerlerinde üstlendikleri görevleri yerine getirirken çeşitli alanlarda mesleki etik ve sorumluluk bilincini kazanır ve geliştirirler.
21) Doğası, araştırma metodolojisi ve kapsamı bakımından evrensel ve toplumsal boyutlara sahip bir bilim ve sanat dalı olan edebiyat öğrenimi yürüten öğrenciler, çağdaş uygarlığın gerektirdiği duyarlılığa sahip bireyler olmaya çalışırlar.